Over Ronny

Mijn Missie & Mijn verhaal

Mijn Missie

Zo veel mogelijk mensen helpen financieel vrij te worden door overzicht te creëren in hun financiën en het opstellen van een financieel plan dat er voor zorgt dat ook hun vermogen groeit. Zodat zij vanuit financiële vrijheid kunnen gaan leven.

Over Ronny

Mijn naam is Ronny Heeg en 36 jaar als ik deze website opzet in 2019.
Sinds ik als freelance Barista werk krijg ik geregeld de vraag: Is dat niet onzeker qua inkomen? Het antwoord daarop is; Ja…. Zeker in het begin.

Deze vraag zette mij tot nadenken waarom stellen mensen mij deze vraag en ik kwam er achter dat wat voor mij normaal is dat is niet voor iedereen normaal. Ik houd al sinds 2002 mijn inkomsten en uitgaven bij om te zien waar mijn geld blijft. Dit blijkt dus lang niet iedereen te doen of ze doen het niet op de juiste manier. 

Nadat ik mijn opleiding in 2005 had afgerond ging ik te backpacken in Australië en Azië. 2 jaar later kwam ik weer thuis en ging al snel weer op pad en combineerde werken op Mallorca in de zomer en backpacken in de winter. Dit was een geweldige periode en mede mogelijk doordat ik goed wist waar ik mijn geld aan uitgaf. 

In 2013 besloot ik om in Nederland te blijven en vond een leuke baan in de horeca op Ameland. Maar het eiland was mij te klein om te wonen en het voelde niet goed meer om altijd de feestdagen te moeten werken dus ging ik opzoek naar iets nieuws. Ik kreeg de kans om als Barista aan de slag te gaan bij een grote cateraar bij één van hun klanten in Amsterdam. 

Dit heb ik 3 jaar met plezier gedaan. Omdat er geen groei in de functie zat en op dat moment ook niet binnen het bedrijf besloot ik om als freelance Barista verder te gaan waardoor ik de mogelijkheid creëerde om mijzelf weer verder te ontwikkelen. Deze stap heb ik mede kunnen maken door mijn coach.

Sinds ik rond de randstad woon en werk zag ik mijn geld niet meer zo hard groeien als in mijn studententijd! Oké dat is van de ene kant logisch want met een eigen huis heb je meer lasten. Maar ook de rentes zijn de afgelopen jaren erg gedaald wat niet positief is voor het geld wat op de spaarrekening staat. 

Diep van binnen wist ik dat dit ook anders moest kunnen! Alleen wist ik nog niet hoe. In 2016 nam ik deel aan een online training waardoor ik ook in aanraking kwam met beleggen. Lang verhaal kort, ik volgde in 2017 een 2 daagse training en heb daarna nog een tijdje 1 op 1 coaching gehad. Dit heeft er toe geleid dat ik nu een leuk rendement maak met beleggen, waardoor mijn geld dus groeit.

Waarom ik mijn kennis ga delen?

Wel ik heb in mijn jeugd (was ongeveer 15 of 16) meegemaakt dat wij het thuis een tijd niet zo breed hadden. Dit was wel even wennen na jaren dat alles kon, dat we in eens thuis te horen kregen dat het er nu niet inzat.

Daarbij komt dat er in mijn netwerk vorig jaar bij iemand een situatie was waardoor het onderwerp geld echt ter sprake kwam (hier wordt meestal niet over gesproken). Het was al snel duidelijk er waren schulden. Ik dacht toen hoe is dat mogelijk er is meer inkomen dan ik heb!

Het kwartje viel al snel, “mis management van eigen financiën”.

Dit zette mij aan het denken en ik besloot dat ik wou helpen. Niet alleen die persoon, maar ook andere mensen die hun financiële situatie willen veranderen en één van de levels van financiële vrijheid willen bereiken. Om zo vervolgens een leven te leiden in meer rijkdom en overvloed.

Op een mooi leven in overvloed en rijkdom.

Ronny

© 2023 Altijd Geld Genoeg

>