Geregeld hoor ik als ik met andere ondernemers in gesprek ben ze zeggen dat als ik … aan winst draai dan is dat mijn salaris. Op dat moment vraag ik mij in mijzelf af van waar leef jij dan van als ondernemer als je geen winst draait?

Zie jij je winst als salaris?

Ja dan is deze blog voor jou want je winst is niet je salaris.

Ik zal ondertussen wel je aandacht hebben en laat ik het dan ook maar snel uitleggen. Winst is wat er overblijft aan het einde van de streep als je van je omzet al je bedrijfskosten hebt afgetrokken.

Nu hoor ik je denk dat snap ik, zo ja antwoord dan even in de comments IK snap het. Echter snap je het dus nog niet helemaal, geen probleem je bent hier om te leren en je bent goed op weg ik vermoed zelfs dat je 95 punten van de 100 scoort.

Maar nu is het tijd om die laatste 5 punten te scoren met betrekking tot wat bedrijfskosten zijn. En die laatste 5 punten zijn salaris kosten.
Niks meer en niks minder.

Wat echt waar! Ja echt waar. 

Geloof je mij niet vraag maar eens naar bij een groot bedrijf wat personeel in dienst heeft en die zullen het je bevestigen.
Die betalen de salarissen van hun werknemers ook niet uit van de winst maar van hun omzet. Want hoe zouden ze anders de salarissen uit moeten betalen als ze verlies draaien?

Nu weet je dus wat winst is, omzet min alle bedrijfskosten inclusief je salaris.

Geen idee hoe je je eigen salaris kunt uitrekenen en

een winstgevend bedrijf runt?


Vraag dan de slimme Winst Route aan, daarin staan de 5 eenvoudige stappen die je moet doen om je bedrijfsfinanciën zo te beheren dat je bedrijf winstgevend wordt, en stap 1 is hoe je salaris berekent.

Op jouw financiële kennis & gezondheid

Groet, Ronny

>