We zitten in een bizarre tijd, ook wel een crisis genoemd.
Dit is niet leuk maar wel de realiteit en zorgt voor stress.

Maar goed wat nu te doen

Zie dit als een periode om even tot rust te komen en goed na te denken over de huidige situatie.

Vraag jezelf wat veroorzaakt bij mij deze stress,
Wat geeft mij in deze periode een gevoel van zekerheid.

Als je eerste gedachte geld is dan hecht je erg veel waarde aan geld terwijl het niks anders is dan een ruilmiddel om te krijgen wat je echt wil/verlangt. Dus stel de bovenstaande vragen nogmaals om tot de echte kern van je stress te komen, misschien moet je de vraag wel 5 keer aan jezelf stellen voordat je bij de echte kern komt en dat is prima.

Op deze manier kom je er achter wat je echte reden van onzekerheid is en wat dus nu voor stress bij jou zorgt. Dit kan best pijnlijk zijn, maar wel de echte reden van je onzekerheid en stress.

Accepteer het

Ja je leest het goed, accepteer de oorzaak van je onzekerheid die de stress veroorzaakt. Want zodra je dat doet, kun je aan de oplossing gaan werken. Ook al is dat eerst meer info vinden over hoe je je uitdaging kunt aanpakken die nu voor onzekerheid en stress zorgt.

Door je uitdaging aan te pakken groeit je zelf vertrouwen en dus ook je gevoel van zekerheid en veiligheid, en dat is nu precies wat je op dit moment nodig hebt.

Dus kom in actie

Accepteer de situatie zoals die nu is en ga op zoek naar jouw oplossing. Nu snap ik dat je ook graag een oplossing wil voor je omzet verlies en daarom geef ik je hieronder een aantal voorbeelden hoe je nu omzet zou kunnen genereren.

Hoe kan ik nu omzet genereren:

  • vraag je klanten / doelgroep wat je nu voor ze kunt betekenen
  • help je klanten / doelgroep met jouw kennis
  • zet een bezorg service op als je klanten niet naar jou toe durven te komen
  • verkoop giftcards
  • ga online trainingen geven
  • vraag om hulp of spar met iemand om tot een geweldig idee te komen

Er zijn geheid nog meer mogelijkheden, dus gebruik je fantasie en inspiratie om tot de oplossing te komen die het beste bij jou past.

Denk ook aan de toekomst

Ja je zult nu eerst de huidige situatie willen veranderen/aanpakken en dat is prima, maar vergeet alsjeblieft niet de toekomst. Want ik vermoed dat je niet graag weer in deze situatie wil zitten.

Daarom raad ik je aan om ook je financiële kennis bij te spijkeren.
Zodat jij de volgende keer een financieel buffer hebt als zich een crisis voordoet.

 

Op jouw financiële kennis & gezondheid.

Groet, Ronny

>