Als ondernemer wil je dat je onderneming winst draait en dat is een goede mentaliteit. Maar wanneer wil jij die winst 1x per jaar of zeg je het duurt mij 7 jaar totdat ik winst in mijn onderneming zie die ik ook echt aan mij zelf kan uitkeren.

Dit is de waarheid: “winst is geen eenmalig iets”

Winst is er altijd

Winst is niet iets wat je moet uitstellen tot het einde van het jaar of 7 jaar of tot het moment dat het zo ver is. Je moet iedere dag dat je onderneemt winst maken en die veiligstellen zodat je die ook echt aan je zelf kan gaan uitbetalen.

Want je bent toch niet gaan ondernemen voor de lol vermoed ik. Ik in ieder geval niet, en ik wil dus winst draaien zodat mijn bedrijf me meer oplevert dan alleen een salaris. Mag ervan uit gaan dat jij er net zo over denkt?

Winst is een gewoonte

Winst is geen gebeurtenis die je toevallig overkomt als ondernemer maar een gewoonte die je moet hebben als ondernemer. Er is niks mis met winst want je moet er toch echt zelf voor zorgen dat je bedrijf inkomsten draait en waarom dan niet iets meer dan nodig is.

Als ondernemer moet je de insteek hebben om met iedere transactie (dienst/product verkoopt) die je doet winst te maken. Dit is een mentaliteit die je echt als ondernemer moet hebben. Heb je die nog niet dan is het vanaf nu je taak om je die eigen te maken.

Want heel eerlijk, mocht je die mentaliteit niet hebben dan laat je inderdaad winst over aan toeval i.p.v. dat je het zelf controleert en het dus altijd kunt hebben.

Focussen op winst

Wanneer jij meer gaat focussen op ondernemen vanuit winstoogmerk zul je zien dat je anders gaat denken waardoor je ook andere mogelijkheden gaat zien om je bedrijf te stroomlijnen en te laten groeien.

Geloof jij dat je bedrijf laten groeien interessanter is dan winst?
lees dan eerst mijn blog Groei groei groei!

Daarnaast ga je in mijn optiek met meer plezier ondernemen want je gaat dingen doen die echt geld op leveren en die je leuk vindt. I.p.v. opdrachten aannemen voor het geld.

Ken je de volgend uitdrukking al?

omzet is ijdelheid, winst is verstand, cash is koning”

Deze herinnert je er aan een zo groot mogelijke winst te behalen, onafhankelijk van de grote van je bedrijf.

Conclusie

Het is dus van belang om op iedere dienst/product die je verkoopt winst te draaien. Op die manier zorg je dat er altijd winst ontstaat in je bedrijf. Doordat je je hierop focust zul je ook mogelijkheden gaan zien om je bedrijf te stroomlijnen en te laten groeien.

Dit laat direct zien waarom het eerst laten groeien van je bedrijf en dan maar zien of je bedrijf winst maakt. Een mentaliteit is die in onze maatschappij zo gewoon is niet klopt.

Ik ben dan ook blij dat ik die mentaliteit niet heb aangenomen toen ik voor mijzelf begon. Mijn insteek vanaf het begin was genoeg winst draaien om mijzelf een *salaris te kunnen betalen en ook mijn bedrijfskosten te kunnen dekken. Natuurlijk heb ik in het begin maanden gehad dat dat niet altijd lukte en dat hoort erbij, dat is het ondernemersrisico. Maar het moet wel je insteek zijn.

*een salaris wat mijn privé vaste en variabele lasten kon dekken.

Wat wordt je eerste actie na het lezen van dit blog?

Ik lees het graag in de comments onder deze blog.

Geniet van het ondernemen in financiële rust.

Groet, Ronny

>