De spaarrente is zo goed als 0% en ja dan levert sparen dus geen rendement meer op en lijkt het dus onaantrekkelijk om geld op een spaarrekening te zetten. Want je brein verteld je “dat heeft toch geen zin“.

Echter is dit niet waar!

Want ondanks dat het geld wat op de spaarrekening geen rendement meer oplevert is het wel fijn om een buffer achter de hand te hebben voor onvoorziene tegenvallers of noodgevallen. Geld hebben om onvoorzienbare uitgaven op te vangen is altijd fijn en kan zeker geen kwaad.

Een financiële buffer geeft je rust, want je weet dat als het even financieel niet zo gaat als je wenst of het zou moeten je een buffer hebt om eventuele tegenvallers op te vangen.

Hoe spaar je een buffer bij elkaar

Ondernemen is niet alleen doen wat je leuk vindt, het is ook bezig zijn met financiën iets wat de meeste ondernemers minder leuk vinden, maar het hoort er gewoon bij. Zeker als je een buffer wilt opbouwen binnen je bedrijf.

Eigenlijk zijn er maar 4 stappen/ dingen die je moet doen.

1. maak een eenvoudig financieel overzicht en houd die bij
2. maak een financieel plan
3. manage je cashflow en kijk of het overeenkomst met je plan
4. stel je cashflow of financieel plan bij als ze niet overeenkomen

In je financieel plan neem je op hoeveel je maandelijks wil sparen om zo een financieel buffer op te bouwen voor eventuele tegenvallers of noodgevallen. Op het moment dat je je cashflow controleert check je of je ook daadwerkelijk dat bedrag hebt overgemaakt op de spaarrekening die je gebruikt om je buffer op te bouwen.

Conclusie

Sparen als ondernemer heeft zeker zin ook al is het alleen maar om te zorgen dat je een buffer hebt voor eventuele tegenvallers of noodgevallen. Sparen als ondernemer hoeft niet lastig te zijn al je een goed financieel overzicht en plan hebt want daarnaast goed gemanaged wordt.

Wil jij hier hulp bij dan ben ik er voor je


Zie mij als je financiële buddy die je vragen kunt stellen en je helpt meer vertrouwd te worden met je financiën.


Op jouw financiële kennis en gezondheid.

Groet, Ronny

>