In mijn vorige blog had ik het over je winst is niet je salaris, echter toen ik het schreef had ik de doelgroep beginnende ondernemers in gedachten die voor zichzelf beginnen vanuit loondienst. Voor hun is salaris een duidelijk woord om te gebruiken voor hun inkomen.

Maar wat hebben we als ondernemer?

Als ondernemer hebben we een inkomen uit eigen bedrijf en geen salaris. Nu kun je het woord inkomen en salaris als het zelfde zien en daar kan ik je geen ongelijk geven. Echter is er een verschil op gebied van mindset.

Laten we de verschillen eens bekijken vanuit mindset perspectief

Salaris

Is iets wat je krijgt voor een bepaalde arbeid en uren of je nu hard werkt of niet je salaris zal niet veranderen, dus ja waarom zal je meer je best doen of harder werken?

Inkomen

Hangt de hoogte af van je inzet en omzet, hoeveel uren je moet werken ligt totaal aan je business model. Zo zijn er ondernemers die met een paar uur werk per week de omzet draaien die ze nodig hebben en ondernemers die 60 plus uren draaien om het te halen. Maar wat je ook doet je wordt beloond voor je inzet.

Daarnaast is het zo dat je als ondernemer uit je bedrijf kunt nemen aan inkomen wat je wil. Echter raad ik je aan om dit niet te doen!

Dit omdat dit ÉÉN van de redenen is dat veel ondernemers failliet of gaan financieel in de problemen komen. Daarom is het van belang om een goed financieel overzicht te hebben en een plan wat je met elke verdiende euro doet. Op die manier kun je heel simpel bepalen hoeveel inkomen je uit je bedrijf kunt halen om een financieel gezond bedrijf te runnen, zeker als beginnend ondernemer.

Ben je al een paar jaar bezig en je bedrijf loopt goed dan is het nog steeds verstandig om je je aan je financieel plan te houden, want op die manier zorg je dat je financieel gezond blijft en niet in de problemen komt omdat je dacht dat het beter ging dan achteraf blijkt.

Conclusie

Op salaris ligt dus een hele lading negatieve gedachtes als je er naar kijkt vanuit het mindset perspectief, en op inkomen niet.

Op jouw financiële kennis & gezondheid

Groet, Ronny

>