Eén van de dingen die alle rijke succesvolle mensen in hun leven hebben is een ochtend routine. Dus ja wie ben ik dan om er niet één te hebben?

Een aantal jaren terug ben ik er mee begonnen. Toen was die simpel en kort bestaande uit één oefening namelijk de priming van Tony Robbins. Ondertussen ben ik een aantal jaren verder en bestaat die uit meerdere oefeningen.

Is die perfect vast niet? Maar op dit moment werkt die voor mij, zodra ik verneem dat er iets aan verander moet worden dan doe ik dat ook gewoon. Soms doe ik dat nu al door het schema om te gooien omdat ik voel dat dat die ochtend beter voor mij is.

Van maandag tot vrijdag houd ik dezelfde ochtend routine aan, echter in het weekend ben ik iets vrijer in mijn ochtend routine en doe ik heb dus soms gedeeltelijk, of een verkorte versie of gewoon niet. Dit in het kader ik ben geen robot en het moet ook leuk blijven om te doen.

Mijn ochtend routine bestaat uit:

  1. 1:30 a 2 minuten koud douchen na een heerlijke warme douch
  2. glas water drinken
  3. mediteren voor zo’n 20 a 25 minuten
  4. Priming
  5. ochtend jumps, rennen op zijn plek, arm draaien vooruit & achteruit en squat
  6. ontbijten met vers fruit en yoghurt
  7. affirmaties
  8. Tanden poetsen en haar stylen als ik niet op de motor weg hoef
  9. boek lezen – als ik tijd over heb in de ochtend voordat ik de deur uit moet

Dit alles doe ik dus voordat ik de deur uitga als ik op locatie werk of thuis werk.
Nu vraag je je misschien af hoe laat sta jij dan op?
Wel dat varieert, maar meestal 2 uur voordat ik de deur uit ga, uitzondering door gelaten.

Op moment van schrijven sta ik door de weeks rond 5:50 uur op als ik thuis werk, werk ik echter op locatie dan verwacht mijn huidige opdrachtgever mij daar om iets voor 8:00 uur te zijn i.v.m. dat de dienst om 8:00 uur begint. Dan sta ik om 4:50 uur op zodat ik rustig de tijd heb om mijn ochtendroutine te doen en heerlijk relaxt om 7:10 uur op mijn motor kan stappen om naar de werklocatie te rijden.

Heb jij al een ochtend routine?

Zo ja dan hoor ik graag van je wat jij doet.

Nog niet? Ga je er dan morgen mee beginnen?

Je hoeft echt niet alles in één keer te gaan doen, dat heb ik zelf ook niet gedaan. Kies iets wat jouw interesse heeft en doe dat voor zeg 5 minuten om mee te beginnen en zodra dat goed gaat en voelt voeg je als je dat wil wat anders toe aan je ochtend routine.

Het is jouw ochtend routine dus doe wat jij wil en waar jij je plezierig bij voelt.

Dat is het allerbelangrijkste, ik heb ook wel eens getest met andere oefeningen op aanraden van andere mensen en dat werkte voor mij gewoon niet en dus ben ik er weer mee gestopt omdat het gewoon niet bij mij paste.

Leef je ideale leven zonder financiële zorgen.

Ronny

>