Je loopt door je favoriete winkel en ziet iets fantastisch. Het is de nieuwste, Laptop of merkschoenen waar je met smart op zat te wachten en nu eindelijk beschikbaar is!

Wat zou jij doen?

Sommige mensen zouden er geen moeite mee hebben om hun geld aan de laptop of merkschoen uit te geven, anderen zouden er wel twee keer over nadenken voor ze hun geld uitgeven. Dat komt omdat we allemaal op verschillende manieren met geld omgaan. afhankelijk van de mate van de invloed die je opvoeding, vrienden en de levensstandaard van onze samenleving op je hebben gehad. Hierdoor wordt jouw geldtype gecreëerd.

Zodra je je geldtype ontdekt, zul je betere beslissingen kunnen nemen op de manier waarop je je geld uitgeeft, spaart en investeert.

Dus wat is jouw geldtype? Lees snel verder om daar achter te komen!

# 1: Je hebt het prijskaartje omgedraaid je kijkt naar het bedrag en zucht. Misschien kun je beter dit geld gebruiken om je rekeningen van deze maand te betalen.

# 2: Je pakt het voorwerp en loopt regelrecht naar de kassa. Hoe kun je deze kans voorbij laten gaan. Dit is de nieuwste trofee die je aan je collectie toevoegt.

# 3: Je kunt niet beslissen of je het zou moeten kopen. Je wil eigenlijk even uitrekenen of het uit kan, maar je voelt je ongemakkelijk om dat nu te doen of een beslissing te nemen.

# 4: Je wilt niet geassocieerd worden met luxe items. Je wilt niet hebzuchtig voelen.

Je weet nu welk nummer je bent, kom je er niet helemaal uit dan kan het zijn dat je een mix bent van misschien twee van de bovenstaande varianten. Kies dan de gene waar je je het meeste in herkent. Want dat is dan het geldtype die het meeste overheerst.

Als je nu net “1” hebt gekozen, ben je het geldtype spaarder

Als je nu net “2” hebt gekozen, ben je het geldtype uitgever

Als je zojuist “3” hebt gekozen, ben je het geldtype vermijder

Als u net “4” hebt gekozen, ben je het geldtype monnik

De Spaarder

Je neemt je eigen snoep/snacks mee naar de films en bespaart het geld voor een regenachtige dag. Het in evenwicht brengen van je in en uitgaven is leuk, je krijgt te zien hoeveel je besparingen je maand na maand opgeleverd.

Advies voor de spaarder
Om je financiële toekomst te verbeteren, neem je kleine stapjes in de richting van loslaten. Neem een paar risico’s door wat van je geld te beleggen. Als je ziet dat een dergelijk “risicovol” gedrag niet noodzakelijkerwijs tot een ramp leidt, zul je je meer op je gemak voelen bij het verkennen van andere investeringsopties die je geld kunnen laten groeien en je laten genieten van je zuurverdiende geld. En geef af en toe wat uit aan iets leuks want je moet van geld genieten om je geld te laten groeien.

De Uitgever

Wat kan het schelen als je een kast vol merkschoenen hebt? je verdient dat nieuwe paar waar je al een tijdje op wachtte! Je hebt nog nooit een aanbieding ontmoet die je niet leuk vond.

Advies voor de Uitgever
Om je uitgaven onder controle te krijgen, moet je bepaalde limieten instellen en daaraan vasthouden. Hou je inkomsten en uitgaven bij in een notebook of excel bestand, zodat je kunt zien waar je geld blijft. Bedenk een budget en berg je creditcard op en geef je zelf een wekelijkse geldtoelage. En als je ernstige schulden hebt, ga je elke maand een bedrag op je rekening over houden, zodat je die kunt beginnen af te betalen.

De Vermijder

Als het gaat om het maken van een financiële beslissing, vermijd je de situatie en vind je allerlei redenen om dit te voorkomen. Hoe minder je weet over je financiën, hoe beter. Je krijgt het ongemakkelijk om te praten of zelfs na te denken over geld Je laat je rekeningen opstapelen omdat je een gevoel van angst voelt om ze te openen

Advies voor de Vermijder
Verander je gemoedstoestand! Vergeleken met de andere onaangenaamheden van het leven, is het beheren van de dagelijkse details van je financiën toch niet zo erg. Volg een training over financiën en schrijf 5 doelen op voor de nabije toekomst. Breng vervolgens een eenvoudig spaarplan in kaart en gebruik het om je naar je doelen te leiden, niet om ze te vermijden!

De Geldmonnik

Je zou nooit om een verhoging vragen – geld nodig hebben geeft je een gevoel van hebzucht.
Je gelooft dat het verlangen naar geld de menselijke morele waarden verjaagt, dus probeer je zoveel mogelijk om niet met je financiën bezig te houden. Als je een meevaller hebt, kun je niet wachten om ervan af te komen, dus doneer je aan liefdadigheidsinstellingen of help je vrienden met je geld.

Advies voor geldmonniken
Herinner jezelf eraan dat geld niet allemaal slecht is – het staat je toe een dak boven je hoofd te hebben (in een huis te wonen), vrienden helpen en goede doelen steunen. Om het omgaan met geld gemakkelijker te maken, moet je je financiën zo veel mogelijk op de automatische piloot zetten. Denk hierbij aan automatisch sparen en rekeningen betalen.

Welke geldtype ben jij?

Laat het eens weten in een opmerking hier onder.

Ik zelf ben een spaarder.

>