De belangrijkste punten van deze aflevering

Om rijk te worden of vermogen op te bouwen en het te behouden zul je een aantal dingen moeten doen! Namelijk de volgende 8 stappen. 

Stap 1.  Leef binnen je financiële mogelijkheden 

Oftewel geef niet meer uit dan dat je per maand aan inkomen op je bankrekening ontvangt. Heb je een partner, probeer dan met je huishouden van anderhalf salaris te leven en de rest te sparen om zo je vermogen op te bouwen.  

Leen geen geld om mooie / leuke dingen te kopen ook al is dat een auto, tv, wasmachine want deze leningen zorgen er voor dat je budget alleen maar kleiner wordt waarvan je maandelijks kunt leven. Daarnaast is de kans groot dat je geen geld meer overhoudt om te sparen wat veel belangrijker is. 

Stap 2. Maak een plan 

Want ja je kunt wel zeggen van ik weel veel geld, maar dat is niet duidelijk. Dus stel een duidelijk bedrag als doel. Het beste is om een bedrag te nemen wat je ook nog een beetje kunt geloven, het mag best een uitdaging zijn maar ook niet te groot want dan ga je het namelijk zelf niet geloven dat je het kunt halen. 

Nu dat je jouw rijkdom bedrag hebt vastgesteld is het tijd om er ook een datum aan te koppelen. Dus op welke datum mag ik jou opbellen om te controleren of het bedrag in jouw bezit is? Ja een exacte datum dus.

Bepaal wat je gaat doen om je doel te behalen, hoeveel geld ga je maandelijks sparen, hoeveel tijd per week/maand ga je besteden aan je financiële kennis, op welke manier ga je aan je kennis komen. 

Door bovenstaande vragen te beantwoorden en uit te werken kun je een gedetailleerd actieplan maken. Wanneer begin jij? NU dus geen excuus meer. 

Lees vervolgens je actieplan dagelijks als je s ochtends opstaat of s avonds net voordat je naar bed gaat. Dit helpt je je om je echt geldbewust te worden. 

Stap 3. Maak niet deze fouten 

Iedereen maakt wel eens fouten en dat is menselijk en hopelijk leer je er dan iets van. Maar om je te behouden van financiële fouten heb ik hier een lijstje van fouten die je dus niet wil maken.  

  • Doen wat de meeste mensen doen 
  • Reclames geloven 
  • Hebzuchtig zijn 
  • Gruwelen van cijfers 
  • Gebrek aan zelf vertrouwen  
  • Ongeduld, want geduld is een schone zaak 
  • Gebrek aan discipline 

Stap 4. Denk als een miljonair 

Rijke mensen denken anders dan niet rijke mensen. En omdat gedachten leiden tot emoties, en emoties tot daden, bepaalt je geest je succes. Ga daarom op onderzoek uit en ontdek hoe een miljonair denkt.  

Stap 5. Werk je niet arm 

Werk jij in loondienst en bevalt het je? Goed zo verander niks blijf dat lekker doen. Echter word je nooit echt rijk van een baan dus is het handig om ernaast te zorgen voor extra inkomen door bijvoorbeeld een webshop, online je kennis verkopen in een training, beleggen in aandelen of investeren in vastgoed.  

Je hoeft hier geen uren mee bezig te zijn, met een uur per dag of 2 uur per week kom je ook een heel eind en op die manier zorg je er zeker voor dat je een royaler pensioen zult hebben. 

Stap 6. Stel je prioriteiten en ontdek zo je verlangens 

Vermogen opbouwen begint niet met direct de eerste beste kans grijpen die je krijgt, maar met het ontdekken wat je echt belangrijk vindt. Doe dit dan ook eerst voordat je achter iedere kans aanloopt die voorbijkomt en je vele euro’s verspeelt doordat je erachter komt dat je eerste optie eigenlijk de beste is die bij je past.  

Stap 7. Verzamel bezittingen en geen schulden 

Een bezitting brengt geld in het laatje, en schulden kosten geld. Ja ook je koophuis is een schuld! Want je hebt je hiervoor een lening laten aanpraten en die is vermoedelijk hoger dan gezond voor je is. Rijke mensen en miljonairs weten beter. Geen schulden, maar bezittingen maken je reik en onkwetsbaar. 

Stap 8. Wordt slapend rijk 

Ja dit kan iedereen ook niet miljonairs en hiervoor hoef je echt geen whizzkid te zijn. Door je geld te beleggen in aandelen kun je slapend rijk worden, laat de tijd en het rendement hun werk maar doen en je vermogen groeit.

Op jouw rijkdom.

Groet, Ronny

Geniet van je reis naar financiële vrijheid

Groet, Ronny

Andere interessante blogs:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>