Iedere week ga je wel naar de winkel en geef je geld uit, dit is heel normaal want ja je moet toch eten, hebt af een toe nieuwe kleren nodig en een net geknipt kapsel is ook fijn. Dat betekent echter niet dat je aan deze zaken te veel geld moet uitgeven. Hier volgen tips om binnen je budget te blijven/minder uit te geven.

 • Koop huismerken ipv A-merken.
  Vaak is er nauwelijks verschil tussen goedkopere huismerken en duurdere A-merken, sommige producten komen zelfs uit dezelfde fabriek.
 • Houd de opruimingen goed in de gaten.
  Vaak zit er niets tussen, maar soms kom je iets tegen wat je wel graag wil hebben voor een mooi prijsje. Je kunt veel geld besparen als je het geduld hebt om bepaalde producten alleen in de aanbieding te kopen.
 • Wacht op de uitverkoop.
  Dit kan je snel wat geld schelen, zeker op het gebied van kleding.
 • Koop online.
  Online winkelen kan je zeker geld besparen, allereerst hoef je zelf niet op pad met de auto en scheelt het dus benzine kosten. Daarnaast verzenden ze vaak gratis vanaf een bepaald bedrag wat ook weer leuk is meegenomen. Online winkels hanteren vaak aantrekkelijke prijzen en hebben ook geregeld leuke spullen in de aanbieding.
 • Ga op vakantie buiten de vakantieperiodes.
  Door buiten de vakantieperiodes op vakantie gaan kun je al snel enkele tientjes tot honderden euro’s besparen. Kom je er niet onderuit dat je buiten de vakantieperiodes op vakantie kunt, kies dan bestemmingen die iets minder populair zijn want dit scheelt ook geld.
 • Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders.
  De kosten van een product kunnen bij de ene winkel duurder zijn dan bij een andere, dus het kan zeker niet kwaad om eens prijzen te vergelijken om zo vervolgens geld te kunnen besparen. Want je doel is om de beste service te krijgen voor de laagste prijs.
 • Ga niet met een lege maag boodschappen doen.
  Als je naar de supermarkt gaat om boodschappen te doen is het verstandig om te zorgen dat je geen lege maag hebt omdat je dan vaak meer koopt dan dat je nodig hebt.

Op jouw ideale leven zonder financiële zorgen.

 

Ronny

 

>