We hebben tegenwoordig zo veel spullen in ons leven, dat kan fijn zijn maar het geeft de meeste mensen onbewust toch ook stress. Hier een voorbeeld uit mijn eigen leven. Ik sta ‘s ochtends voor de kleding kast en heb geen idee welk overhemd ik aan moet trekken, te veel keuze grr.

Hoe ik dit opgelost heb?
Heel simpel, ik heb mijn kleding kast uitgeruimd en een aantal overhemden die ik al een hele tijd niet gedragen heb weggedaan. Vervolgens koop ik nu liever 2 of meer dezelfde overhemden (of kledingstukken) om zo minder stress in de ochtend te hebben.

De vijf minimalist budget tips

1. Krijg helder wat je (geld) doelen en prioriteiten in je leven zijn op dit momen

Dit is waar minimalisten heel erg goed in zijn omdat ze zo kunnen bepalen waar ze hun tijd en geld aan uitgeven. Heb jij dit nog niet duidelijk stop dan nu met lezen en schrijf voor jezelf op wat je doelen en prioriteiten in je leven zijn.

2. Verwijder alle afleiding uit je dagelijkse leven

Denk hierbij aan reclame e-mails, website’s en blogs die je regelmatige leest en constant dingen aanbieden, social media is ook een grote afleider en mis je echt iets als je een dag niet kijkt?

Na mijn eigen onderzoek kan ik melden dat het niet zo is of heel klein, nieuws dat echt belangrijk is weet je wel te vinden ben ik achter. Dit is de reden waarom ik geen Facebook en Messenger app op mijn mobiel heb en ondanks dat iedereen zegt dat ik op Instagram moet nog steeds geen Instagram account heb. Het bevalt mij goed dus ik hou het voor nu zo…

3. Los je schulden af

Schulden hebben is iets wat heel gemakkelijk gaat tegenwoordig, maar eigenlijk helemaal niet nodig hoeft te zijn als je je geld goed beheert en geld doelen hebt. Heb je ze wel los ze zo snel mogelijk af (uitzondering is je hypotheek als je een huis gekocht hebt.) , want het geld wat je dan extra overhoud kun je gebruiken om te sparen of investeren.

4. Bevries je (extra) uitgaven

Wil je echt minimalistisch zijn qua uitgaven, bevries dan al je extra uitgaven die niet nodig zijn om dagelijks te kunnen overleven. Als je hier erg creatief in bent kun je echt veel besparen, sommige besparingen kunnen echter wel gevolgen komen die je bereid moet zijn om te accepteren.

5. Kies één manier om te budgetteren en je uitgaven te beheren

Er zijn verschillende manieren om te budgetteren of je uitgaven te beheren, maar echt kies er één die bij je levensstijl past.
Een beetje reclame, maar ik raad je de Slim Geld Formule aan. Dit systeem heb ik ontwikkeld en is eenvoudig te implementeren in verschillende levensstijlen om te budgetteren en je uitgaven te beheren.

Leef je ideale leven zonder financiële zorgen.

Ronny

>