Normaal lees je blogs waarin mensen vertellen waarop zij allemaal geld bezuinigen, wel vandaag eens niet. Want ondanks dat bezuinigen met budgetteren te maken heeft. Kan het ook zijn dat je voor bepaalde uitgaven kiest om niet te bezuinigen.

3 dingen waar ik niet op bezuinig

  • Koffie
    Ik hou van goede koffie en daar bezuinig ik dan ook echt niet op, ik weet wat ik hier maandelijks ongeveer voor kwijt ben en daar heb ik mijn budget dan ook op aangepast. Echter drink ik het voornamelijk thuis omdat de kwaliteit die ik graag drink te wensen in de meeste horecagelegenheden nog niet wordt geserveerd.
  • Cursussen & persoonlijke ontwikkeling
    Ik ben gek op leren en ja er is veel gratis online te vinden. Maar ik vind het ook gaaf om in groepen te leren of gecoacht te worden door iemand zodat ik direct mijn vragen kan stellen of praktijkervaring op te doen. Dit kan best wat kosten en dat ben ik mij bewust. Maar ik vind het erg belangrijk om te blijven leren en groeien dan hierop te bezuinigen.
  • Gezond eten
    De afgelopen jaren heb ik mijn etenspatroon drastisch veranderd, zo snack ik minder chips of andere ongezonde dingen en eet ik als ontbijt vers fruit met yoghurt en havermout. Ook op mijn brood eet ik bijna altijd gezonde dingen, ja natuurlijk zondig ik wel eens en dat is prima, maar dat doe ik niet om geld te besparen.

Ja vers fruit eten en meer groentes kost extra, maar dat heb ik voor mijn gezondheid zeker over. Sinds kort heb ik zelf de proteïne poeder die ik gebruikte, vervangen door een goed gebalanceerde maaltijd vervanger, om toe te voegen aan mijn ontbijt. Dit in het kader dat ik geen vlees eet en mij soms wel eens afvraag of ik alle stoffen binnen krijg die ik dagelijks nodig heb.

Nu weet je dus welke 3 dingen ik belangrijk vind in mijn leven en dus niet op bezuinig.

Wat zijn voor jou belangrijke dingen waarvan je zegt daar wil ik echt niet op bezuinigen?

Leef je ideale leven zonder financiële zorgen.

Ronny

>