De belangrijkste punten van deze aflevering

Wie wil er nou niet rijk worden? Jij hopelijk wel omdat je deze video kijkt.
Je moet namelijk gewoon je kans grijpen en er voor gaan.

Laten we snel kijken welke van de 5 reden jouw kunnen tegenhouden om rijk te worden. Ook geef ik ook tips wat je er aan kunt doen.

1. je bent ervan overtuigd dat je nooit rijk zal worden

Dit is een overtuiging die je ergens in je jeugd hebt opgedaan en bent gaan geloven. Erg kwalijk want die zorgt er dus letterlijk voor dat je nooit rijk zal worden.

Vraag jezelf af is dit zo en waarom is dit zo? Is dit iets wat ik geloof of is dit iets wat ik door anderen ben gaan geloven?

2. je focust je te veel op sparen

Uit eigen ervaring weet ik dat dat zo is, ik vanaf mijn tiener jaren altijd goed gespaard, zelf nog eens van spaarbank gewisseld omdat de rente daar meer dan 1% hoger was. Maar ik wou dat ik veel eerder had geweten dat beleggen niet zo gevaarlijk is als mensen je vaak doen geloven. Want dan waren die vele euro’s nu nog veel meer waard geweest.

3. Je laat je geld niet voor je werken

Dit haalde ik al kort eigenlijk aan bij je focust je te veel op sparen. Maar misschien is beleggen in aandelen wel helemaal niks voor jouw en dat kan. Vastgoed is een andere manier om je geld voor je te laten werken.

4. Je betaald jezelf niet eerst

Eerst jezelf en dan de rekeningen want anders blijft er voor jezelf niks over want het is heel simpel geld verdwijnt omdat het graag ergens heen wil en dus kun je jezelf maar beter direct eerst zelf betalen als je je inkomen binnen krijgt.

Mocht je het nog niet weten betaal jezelf eerst betekend niks anders dan zodra je inkomen ontvangt je geld op een spaarrekening zet.

5. Je hebt geen financiële doelen

Dit is voor vele mensen de grootste reden waarom ze hun financiële situatie niet verbeteren en dus ook bovenstaande punten niet aanpakken.

Bepaal wat voor jezelf rijk is in euro’s, wat wil je doen om dat te bereiken, waar wil je nog eens heen op vakantie, hoe ziet je droomhuis er uit en ga zo maar door...

Ja het vraagt moet, daar weet ik alles van. Zeker als je omgeving je niet begrijpt en daarom is het raadzaam om mensen om je heen te verzamelen die het zelfde willen in het leven.

Geniet van je reis naar financiële vrijheid

Groet, Ronny

Andere interessante blogs:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>