De belangrijkste punten van deze aflevering

Je hebt een leuk maandelijks inkomen en toch houd je aan het einde van de maand niks of weinig over. Dan is er maar één verklaring je lekt geld.

Ja alles wordt duurder, dat is zeker niet te ontkennen. Maar goed dat doet het al jaren en in 2020 en 2021 nog eens meer dan de normale inflatie.

Maar goed ondanks dat alles jaarlijks iets duurder wordt moet het toch echt mogelijk zijn om maandelijks minder geld uit te geven dan dat je verdient. Zodat je dus geld kunt sparen. Dit doe je door te gaan onderzoeken waar je geld weglekt.

Zeg nu niet direct ik lek geen geld want het blijkt dat bijna iedereen wel geld lekt. Als je gedachten dit nu wel roepen: zeggen ze eigenlijk ik heb geen zin om dit te onderzoeken, het is wel goed zo.

Dit komt omdat wij als mens graag comfortabel willen leven en daar zorgen onze gedachten wel voor, want die zijn geprogrammeerd om je veilig te houden. Vandaar dat het ook discipline en motivatie vraagt om echt je gewoontes te veranderen. Echter is de wil om te veranderen bij de meeste mensen te klein waardoor ze het vaak nog geen week volhouden.

Op welke aankopen lekken mensen het meeste geld?

1. impuls aankopen
2. boodschappen
3. abonnementen en verzekeringen

Gemak dient de mens maar kost meer dan dat je denkt.


Hoe voorkom je nu dat je geld lekt?

Door inzichtelijk te maken waar jij maandelijks geld aan uit geeft en
1. Door alleen dingen te kopen die je echt nodig hebt.
2. 1x per week boodschappen te doen met een boodschappenbriefje
3. Eens serieus je abonnementen en verzekeringen door te lopen en je af te vragen heb ik die echt nodig.

Je geld kun je maar 1x uitgeven dus bepaal voor jezelf waar je het aan uit wil geven en of dat over een komt met je doelen.

Geniet van je reis naar financiële vrijheid

Groet, Ronny

Andere interessante blogs:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>