De belangrijkste punten van deze aflevering

De wereld verandert in een rap tempo en daardoor bestaan er nieuwe bewegingen en levens idealen. Zo ook de FIRE beweging.

Heb jij al genoeg kleding in je kast, koop dan niet meer. Leef zuiniger en spaar een groot deel van je inkomen wat je vervolgens kunt beleggen zodat je geld geld voor je verdient. Om zo vervolgens eerder te kunnen stoppen met werken.

Wat betekent FIRE en wat houd het in?

Financiel Independence Retire Early

Simpel gezegd staat het voor slimmer met je geld omgaan, zodat je eerder met pensioen kan. Dat is de basis van FIRE.

Deze beweging is in Amerika ontstaan en uit eindelijk ook overgewaaid naar Nederland. De beweging is ontstaan onder mensen met saaie kantoorbanen die er naar snakte om zo vroeg mogelijk te kunnen stoppen met werken.

Want ja heel eerlijk, je kunt je toch wel iets leukers voorstellen dan 40 jaar of langer in een kantoor aan je bureau te werken.

Ik in ieder geval wel, nu heb ik nooit echt een kantoor baan gehad. Maar ook in de horeca werken voor 40+ jaar is in mijn ogen geen pretje en daar ligt mijn achtergrond.

Nu houd het niet in dat iedereen die de FIRE beweging volgt vervroegt met pensioen wil. Vaak willen ze hun huidige baan gedag zeggen en iets doen wat ze leuk vinden ook al betaald dat minder en dat is dus mogelijk als je financieel onafhankelijk bent.

Persoonlijk zie ik mijzelf ook niet stoppen met werken om dat het mij a) een doel in het leven geeft en b) ik het leuk vind om andere mensen te helpen. Maar om de keuze te hebben om zelf te bepalen wanneer en hoeveel ik werk is een vrijheid die heerlijk in de oren klinkt.

Ja ik heb nog even te gaan. Maar over niet al te lange tijd ben ik financieel onafhankelijk.

Lijkt dit jou ook wel wat?
Besluit dan vandaag dat je er voor gaat en neem actie.

Wil je hier hulp bij dan help ik je graag op weg...

Geniet van je reis naar financiële vrijheid

Groet, Ronny

Andere interessante blogs:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>