De belangrijkste punten van deze aflevering

Veel mensen dromen er van om tegenwoordig eerder met pensioen te gaan.
Maar is het haalbaar om op je 40ste met pensioen te gaan?

Is het mogelijk om op je 40ste met pensioen te gaan?

Wel als je nu in je de twintig of dertig bent dan zeg ik ja! Ben je 37 of ouder dan wordt de mogelijk iets kleiner tot misschien wel niet haalbaar want dit ligt namelijk aan jouw financiële situatie.

Echter is dan de vraag vind je het prima om op je 45ste met pension te gaan?
Volgens mij wel want dat is nog altijd beter dan na op je 67 of later.

Wat moet je er voor doen om dat te halen?

Wel heel duidelijk weten wat je prioriteiten zijn en goed met je geld omgaan. In dit geval houd dat in dat je moet zorgen dat je zoveel mogelijk spaart iedere maand, zodat je dat geld aan het werk voor je kunt zetten en het meer geld kan creëren waardoor dus je vermogen groeit.

Voor sommige mensen houd dit in dat ze heel zuinig leven, andere leven iets ruimer omdat ze nu ook willen genieten. Er is geen goed of fout. Echter is het van belang dat je dus maandelijks zoveel mogelijk geld overhoud wat je voor je aan het werk kan zetten zodat je vermogen dus groeit tot een bedrag dat je vervolgens kunt gaan leven van het rendement.

Hoeveel vermogen heb ik nodig om op mijn 40ste met pensioen te kunnen

Dit is voor iedereen anders, want niet iedereen heeft de zelfde levensstijl. Als je heel zuinig leeft zo als de meeste mensen uit de fire beweging doen dan heb je minder nodig dan iemand die wat uitbundiger wil leven.

Daarnaast maakt het uit hoeveel rendement je geld gemiddeld per jaar oplevert. Bij Fire gaan ze uit van zo’n 6 a 8% gemiddeld per jaar en dat je vervolgens zo’n 5% opneemt per jaar waardoor je een buffer opbouwt voor onverwachtse tegenslagen.

Echter als je jaarlijks gemiddeld een rendement behaald van 20% heb je al een stuk minder vermogen nodig, haal je nog een hoger rendement ja dan raad je het al dan heb je nog minder vermogen nodig.

Al met al kan ik hier niet zonder jouw wensen te kennen een passend antwoord voor je geven. Maar bij Fire gaan ze gemiddeld van een vermogen van 600.000,- euro uit en dat vind ik dan ook een mooi uitgangs bedrag om aan te houden.

Dat klinkt nu misschien als een heel bedrag en dat kan ik begrijpen zeker als je nog geen geld voor je aan het werk hebt op de aandelen beurs.

Maar ik weet dat het echt haalbaar is omdat vele andere mensen het ook kunnen. Nee ik ben er zelf ook nog niet, maar ik zie de kracht van sparen, geld beleggen en de compound effect oftewel rendement op rendement wat er voor zorgt dat je vermogen steeds sneller gaat groeien.

Dus wil jij op je 40ste met pensioen of zo spoedig mogelijk daarna begin dan vandaag met je prioriteiten te bepalen en ga op zoek naar de juiste manier om jouw geld voor je te laten werken.

Wil jij weten hoe je je geld voor je kunt laten werken op een rendabele manier?
Boek dan een gratis gesprek met mij via: https://altijdgeldgenoeg.nl/mijn-geld-werkt

Geniet van je reis naar financiële vrijheid

Groet, Ronny

Andere interessante blogs:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>