De belangrijkste punten van deze aflevering

Ons is wordt altijd geleerd dat slavernij is afgeschaft op 1 juli 1863. Echter vind ik dat dan wel vreemd dat het nu nog steeds bestaat alleen dan in de vorm van loondienst.

Hoezo is loondienst slavenarbeid?

Wel heel simpel je levert je vrije tijd in voor wat geld, werk je niet wordt je ook niet betaald. Daarnaast stijgen de levenskosten sneller dan de lonen, is dat eerlijk als loondienst geen slavenarbeid is? In mijn optiek niet.

Misschien vind je mijn uitspraak dat loondienst slavenarbeid is iets te grof en dat is prima. Ik wil ook niet zeggen dat dit voor iedereen zo is. Want er zijn ook mensen die echt doen wat ze leuk vinden en er goed voor betaald krijgen.

Echter vinden de meeste mensen in loondienst hun baan niet echt 100% leuk. Maar durven ze hun baan ook niet op te zeggen omdat ze de rekeningen moeten betalen. In dit geval is het in mijn optiek toch echt slavernij, ook al kies je er zelf voor.

Hoe bevrijd je je uit loondienst

Door als eerste te besluiten dat je meer vrijheid wil dan dat je nu hebt, vervolgens onderzoek je wat vrijheid voor jou inhoud en hoe je dat kunt bereiken. Je zult er dan achter komen dat je je financiële situatie moet verbeteren zodat je niet meer alleen afhankelijk bent van loon, beter gezegd inkomen uit loondienst. Dit is een mindset dingetje;-)

Je zult dus nieuwe kennis moeten opdoen over financiën die jouw ondersteunen om financieel vrij te worden. Kennis zo als hoe manage ik mijn geld, hoe verbeter ik mijn geld mindset, hoe creëer ik een inkomsten stroom waar ik weinig voor hoef te doen.

Geniet van je reis naar financiële vrijheid

Groet, Ronny

Andere interessante blogs:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>