De belangrijkste punten van deze aflevering

Verspreid je investeringen op de juiste manier.
Als je in aandelen zit, zorg dan dat je aandelen hebt uit meerdere sectoren.
heb je alleen aandelen in de technologie, dan is je portefeuille niet op de juiste manier verdeeld om je risico in te dekken. Dan kun je beter aandelen kopen van een technologie bedrijf waar jij 100% in gelooft.

Echte verspreiding komt voort uit het investeren in verschillende investeringsvehikels. Geen enkele investering is risicovrij. Ze hebben allemaal sterke en zwakke punten, maar als je alleen verspreid binnen één activaklasse, stel je jezelf volledig bloot aan de zwakke punten van die activaklasse.

De rijken begrijpen dat echte verspreiding voortkomt uit investeringen in onroerend goed, grondstoffen, bedrijven en papieren activa. Ze begrijpen hoe elke markt de andere beïnvloedt. Ze weten wanneer ze moeten instappen en wanneer ze eruit moeten. Ze kunnen hun geld verplaatsen van de activaklassen die het momenteel moeilijk hebben naar een activaklasse die klaar is voor enorme winsten.

Boost je financiële vooruitzicht opdrachten:

  • Welk percentage van mijn huidige beleggingsportefeuille heb ik belegd in papieren activa? In onroerend goed? In grondstoffen? In bedrijf (en)?
  • Hoe goed begrijp ik de sterke en zwakke punten van elke activaklasse? Wat kan ik doen om mijn begrip te verbeteren?
  • Welke investeringsvehikels leveren momenteel het hoogste rendement op? Kan ik uitleggen waarom?

Geniet van je reis naar financiële vrijheid

Groet, Ronny

Andere interessante blogs:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>